• Обадете ни се0888 924 751
  • Пишете ни ezikovtsentarluch@gmail.com

Четири причини да научим немски език

Германия е най-силната индустриална държава в Европейския съюз. По обем на промишленото производство е на трето място в света след САЩ и Япония, а по размер на външната търговия е на второ място след САЩ. Германия е една от съоснователите на Европейския съюз през 1957 г.

- Германия е най-силната индустриална държава в Европейския съюз. По обем на промишленото производство е на трето място в света след САЩ и Япония, а по размер на външната търговия е на второ място след САЩ. Германия е една от съоснователите на Европейския съюз през 1957 г.

- Професионална реализация в Германия - по автомобилостроене Германия заема трето място в света след Япония и САЩ. Тук се намира голямата автомобилна петорка: "Фолксваген" /Волфсбург/, "Даймлер - Бенц - Крайслер" /Щутгард/, "БМВ" /Мюнхен/, "Опел" /Бохум/ и "Форд" /Кьолн/. Голямо е производството на електротехнически уреди за бита. Най - важните фирми в този подотрасъл са АЕГ, "Сименс", "Грюндиг", "Филипс", "Телефункен" и др. В град Леверкузен са главните заводи на концерна "Байер". Химически заводи има още във Франкфурт на Майн и Манхайм.

- Туризъм - Германия е страна със силно развит стопански туризъм. Най - посещавани са Баварските Алпи, Шварцвалд, Харц, Бодензее, Долината на Рейн и големите градове.

- Обучение - в много университети са разработени програми за чуждестранни студенти като обучението освен на немски език може да бъде и на английски. За да бъдете приет като студент е необходимо да притежавате диплома за средно или висше образование и международно признат сертификат за владеене на немски език / Test DaF, Goethe - Zertifikat, DSH, Deutsches Sprachdiplom der KMK Stufe II / или английски език / IELTS, TOEFL, CAE /. В държавните университети не се плащат семестриални такси за бакалавърските програми, а таксите за магистърските програми са от порядъка на 50 - 900 евро. Германските университети не отпускат стипендии за чуждестранни студенти, но те имат право да работят определен брой часове в годината или да получават стипендии от различни институции или фондации. За да бъдат одобрени за стипендия е необходимо да владеят немски език на много добро ниво, да имат висок успех и да бъдат социално ангажирани.